Tyhjä

Yhteensä: 0,00 €

Musiikkiasi myyntiin Spotifyyn ja muualle internetiin?

Helposti ja nopeasti esille

Musiikin myyminen on ollut vuosia levy-yhtiöiden hallinnassa, mutta viimeisen kymmenen vuoden aikana musiikin levittäminen internetin välityksellä on tullut hyvin yleiseksi. Kuitenkaan vieläkään rahan saaminen omasta musiikista ei ole todellakaan helppoa, vaikka sen julkaisu onkin.

Palvelut kuten Youtube, Soundcloud, Reverbnation sekä muut ilmaiset jakopalvelut antavat mahdollisuuden jakaa musiikiasi, mutta kuitenkaan saamatta siitä tuloja.

Vertailin kahta musiikin myyntiä helpottavaa palvelua, ja esittelen tulokset ja omat suositukseni.

Mihin myyntiin

Tärkeimmät ja käytetyimmät palvelut joista musiikkia voi ostaa ovat iTunes, Spotify, Amazon, Rhapsody ja Deezer. Tunnetuin näistä on Suomessa Spotify. Spotify on ainoa em. joka maksaa artisteille kuunteiluiden määrästä. Muut palvelut maksavat ostetuista kappaleista ja albumeista.

Suosittelen käyttämään ulkopuolista palvelua saadaksesi musiikkisi näihin palveluihin. Näitä on muutamia hyviä, mutta itse olen kokeillut kahta, jotka tekevät musiikin lisäämisen hyvin helpoksi. Lisäät kappaleet verkkosivuille ja maksat pienen kertamaksun, jolla musiikkisi lisätään kaikkiin em. palveluihin.
Vaihtoehtoisia palveluita

Tutustuin kahteen eri palveluun, Ruotsalaiseen Record Union levy-yhtiöön sekä TuneCoreen.

Molemmat palvelut toimivat hyvin yksinkertaisesti. Lisäät vain omat kappaleesi palveluun, annat niille nimet ja lähetät kappaleet. Musiikkisi päivittyy heti monille sivustoista ja Spotify:hyn musiikkisi saapuu viikon kuluessa. Koko prosessin saa tehtyä alle 10minuutissa, kunhan tiedät kappaleidesi nimet ja sinulla on tarvittava albumigrafiikka ja esittelyt.

Hinnasto

Record union: Vuoden "World domination" paketti, sis. kaikki palvelut on yhdelle albumille 20€, EP:lle 16€. Pelkkään Spotifyhyn Albumin lisääminen vuodeksi maksaa 11€

TuneCore: Albumi vuodeksi maksaa 29,90€

Linkit ajankohtaisiin hinnastosivuihin:

http://www.tunecore.com/index/pricing
https://www.recordunion.com/Pricing/

Molempien palveluiden kautta saat musiikkisi jakoon seuraaviin palveluihin:

Pienille artisteille ja bändeille suosittelen Record Unionia. Se on hieman edullisempi ja helppokäyttöinen. Molemmissa palveluissa palvelu ottaa pienen maksun välistä eli noin 10% myynnistä, mutta oikeudet musiikista pysyvät artistilla / bändillä.

Spotify:hin oikeuksia lisätä on seuraavilla yrityksillä: Spotify Aggregators

Myynneistä ja Spotifystä saatavat tulot

iTunes, Amazon ja muut myynteihin perustuvat yritykset antavat myynneistä ja latauksista perustuen rahaa artistille, jotka pystytään kotiuttamaan palvelusi kautta joka on ottanut musiikkiasi myyntiin.

Kuva on Record Nationin maksut välisivulta.

Spotifyn maksama palkkio

Spotify maksaa per. kuuntelu artistille keskimäärin 0.005€ normaalista kuuntelusta, 0.0075€ "unlimited" tilin kuuntelusta ja 0,015€ "premium" tilaajan kuuntelusta. Nämä tiedot ovat peräisin monesta lähteestä, ja omasta tutkimuksestani. Lähde

Tämä tarkoittaa sitä että jos kappaleesi saa 10000 yksittäistä kuuntelua tienaat tästä noin 50€. Spotifyllä rahoiksi lyöminen jääkin monelle artistille haaveeksi, mutta on kuitenkin nykypäivänä hyvin tärkeä tapa jakaa musiikkia.

Oman yhtyeeni musiikki on ollut spotifyssä nyt vuoden ajan ja olen tienannut noin 2€. Tämä tarkoittaa että musiikkiamme on kuunneltu Spotifyssä noin 4000-6 000 kertaa, tai olemme myyneet muutaman kappaleen muissa palveluissa.

Onnea oman musiikkisi julkaisuun. Muista kommentoida, jos sinulla on aiheesta lisättävää!

Kommentoi

Minäkin haluan tälläisen lomakkeen


comments powered by Disqus

Oletko huomannut myös nämä?