Tyhjä

Yhteensä: 0,00 €

Kuinka virittää kitara

Kitaran virittämisessä on tärkeintä, että soundi saadaan kuulostamaan hyvältä. Nämä simppelit ohjeet selittävät kitaran virittämisen perusteet.

E – paksuin tai matalimmalta kuulostava kieli on 6. kieli
A – 5. kieli
D – 4. kieli
G – 3. kieli
B – 2. kieli
E – ohuin tai korkeimmalta kuulostava kieli on 1.kieli


Helpoin tapa virittää kitara/ basso, on käyttää sähköistä viritintä

Yleisin virittämistapa sähkö- ja akustisiin kitaroihin – ja se, jota voit käyttää kun sinulla ei ole kitaran viritintä tai muuta välinettä – on tämä:

Vaihe 1. E-kieli

Viritä E-kieli niin tarkasti kuin voit. On mahdollista että se on jo vireessä, sillä paksuin kieli yleensä pysyy vireessä paremmin kuin muut. Jos sinulla on joku muu instrumentti, kuten piano (joka pysyy vireessä vuosia), voit virittää sen kuuntelemalla ja vertaamalla kitaran E kieleen. Jos sinulla ei ole muuta laitetta tai instrumenttia käsillä, yritä saada se niin tarkaksi kuin mahdollista. Soittaessasi on tärkeää että kitarasi on vireessä, kuin muutkin instrumentit mitä soitat.

Vaihe 2. A-kieli
Aseta vasemman kätesi etusormi viidennelle otenauhalle E-kieleltä. Se on A-sävel. Pidä sormesi otenauhalla. Soita nyt seuraavaa, A-kieltä ja säädä varovasti viidennen kielen viritysnupilla kunnes sävel on sama.

Vaihe 3. D-kieli
Aseta vasemman kätesi etusormi viidennelle otenauhalle A-kieleltä. Se on D-sävel. Viritä neljäs kieli (D-sävel) siihen.

Vaihe 4. G-kieli
Aseta vasemman kätesi etusormi viidennelle otenauhalle D-kieleltä. Se on G-sävel. Viritä G-kieli siihen säveleen.

Vaihe 5. B-kieli
Aseta vasemman kätesi etusormi neljännelle otenauhalle (huom. B-kieli on ainoa joka tulee neljänneltä otenauhalta, loput viidenneltä).

Vaihe 6. E-kieli
Aseta vasemman kätesi etusormi viidennelle otenauhalle B-kieleltä. Se on E-sävel.

Kiitos käynnistäsi, toivottavasti tämä artikkeli oli hyödyllinen. Jos sinulla on kommentteja tai kysymyksiä, voit jättää kommentin alle!

Kommentoi

Minäkin haluan tälläisen lomakkeen


comments powered by Disqus

Oletko huomannut myös nämä?